Fijn om dit goede nieuws te lezen!
‘Uitgestorven’ weidesprinkhaan gespot op Lonnekerberg.
In De Twentsche Courant Tubantia van 8 augustus staat dat er 28 klachten waren binnengekomen over het Airforce Festival op zaterdag 4 augustus, waarop een woordvoerder van de gemeente verklaarde ‘dat gezien de bebouwingsdichtheid rondom het vliegveld, het niet ondenkbaar is dat het geluid in de omgeving hoorbaar is’.
Ik was voornemens ’s avonds met bezoek lekker buiten onder de bomen te gaan zitten, maar daar leek het overdag al niet op en ’s avonds helemaal niet.
Je werd gek van de herrie en dat op ten minste 3000 meter afstand van het terrein.
Kennissen fietsten in Twekkelo, bij het Johanneskerkje, en dachten dat er op de UT een feest was, maar nee het was het Airforce Festival op ruim 6 kilometer afstand. Aan de Lonnekerweg tegen Glanerbrug hoorde ik dat men eveneens van ellende naar binnen was gegaan.
Vraag: moet half Enschede, en mogelijk ook Oldenzaal, gebukt gaan onder deze idioterie? Door wie is deze ‘norm’ bepaald? Wat wordt er onder de omgeving verstaan?
Als dat door dezelfde ‘deskundigen’ is gedaan als die welke indertijd de voorlichting in het gemeentehuis gaven, dan weet ik het wel.
Hebben we ons al eens gerealiseerd dat geluid en licht fysiek een grote overeenkomst vertonen?
We kunnen een tafel verlichten door er een auto met groot licht aan voor te zetten, zodat de volgende paar honderd meter ook verlicht zijn.
Een bescheiden armatuur met een goede lamp erboven verlicht de tafel zeker zo goed, maar geeft geen overlast in de omgeving.
J.G.Bult,
Lonneker